Zwitsers, Iers en een beetje Nederlands

This is me… 

Vertrouwen in mijn lijf heb ik gelukkig al van jongs af aan. Van oorsprong Zwitsers ben ik in de bergen, midden in een prachtie natuur opgegroeid. Wandelen, skiën/snowboarden, mountainbiking, roeien waren maar een paar opties waar ik ontzettend van heb genoten. Door regelmatig en verschillende sporten te beoefenen heb ik al vroeg een sterk lichaam gekregen. Dit gaf me ook het vertrouwen om op jonge leeftijd sportlessen te geven en voor een groep mensen te staan.

Dankzij een sterk lichaam is alles zo veel gemakkelijker. Iedere keer als je een nieuwe sport leert ga je er eigenlijk al vanuit dat het wel zal lukken. Alleen dit vertrouwen al geeft je bonus-punten. Zo leerde ik ook kitesurfen tijdens een wereldreis met mijn man. In 2013 ben ik begonnen met triathlon. De diversiviteit van deze sport sprak me heel erg aan en is een grote passie geworden.

Tussen 2000 en 2005 heb ik voor het eerst in Nederland gewoond. In deze tijd heb ik bij twee zoetwarenbedrijven in de verkoop en marketing gewerkt. Na een wereldreis van 7 maanden zijn mijn man en ik teruggekeerd naar mijn roots in Zwitserland. Wij startten een familie en ik vond het belangrijk dat mijn ouders een aantal jaren van mijn dochters (2007 en 2009) mochten mee genieten. Mijn man begon zijn eigen bedrijf en ik stapte in het bedrijf van mijn vader (ontwikkeling, productie en verkoop van bedsystemen). Na een periode van 10 jaar hebben wij besloten om in 2016 terug te keren naar Nederland. Vóór de verhuizing leefden wij onze droom; een wereldreis van ruim vier maanden met onze dochters. Een ontzettend gave ervaring.

In Nederland ben ik in september 2016 de opleiding tot Mindful Run instructeur gaan volgen. Mensen in beweging krijgen in de mooie natuur van het Gooi zag ik wel zitten. Het hardlopen dan wel wandelen met mindfulness en de ademhaling combineren bleek een gouden combinatie. Ook voor mij. Opnieuw kwam ik in aanraking met de kracht van de ademhaling. Ik begon me steeds meer te verdiepen in deze materie, paste het toe tijdens het sporten en in mei 2019 ben ik de opleiding tot Buteyko ademtherapeute gaan volgen. Inmiddels gaat mijn interesse veel verder dan alleen de Buteyko methode. In mijn cursussen pas ik diverse technieken toe, dit altijd afgestemd op het individue. 

Gepassioneerd door de kracht van de ademhaling en de liefde voor sport en beweging kwam het besef dat ik een gouden combinatie in handen had en zette ik mijn bedrijf op: Breathe Less – Move More. Met BLMM wil ik anderen leren om krachtiger en energieker in het leven te staan dankzij een efficiente ademhaling en een fit lichaam.

Go find the best version of yourself.

Even voorstellen
Volg mij op Social Media:

Epiphora Methode Coach

In 2022 heb ik deze opleiding onder de fantastische leiding van Hans Timmerman en Steven Zwerink gevolgd. 

Buteyko Ademcoach

In 2019 heb ik deze opleiding bij het Buteyko Instituut in Ede gevolgd. Deze wordt begeleid door Dick Kuipers en
Patrick McKeown.

Trainer Bewust Hardlopen

In 2019 heb ik deze trainer-cursus afgerond. Een methode voor meer loopplezier en minder blessures.

Mindful Run & Walk instructeur

Bij Mindful Run Nederland heb ik in 2016 de instructeurs opleiding gevolgd en diverse bijscholingsdagen bijgewoond.

 

Opleiding Buteyko, nov’18 met Patrick McKeown
Boek van Ronald en Elma over Bewust Hardlopen
Opleiding Mindful Run, sept’16

Hoe klanten mij ervaren

Buteyko Academie

Ik heb Jill leren kennen als een lief en warm persoon. Thuis houdt ze alle ballen in de lucht terwijl ze ook ruimte creëert om aan haar eigen ontwikkeling te werken. Jill is gedreven en slaagt er in op een inspirerende en enthousiaste manier het beste in je naar boven te halen.

Vivian R.

Wil jij samen met mij aan een gezondere versie van jezelf werken?

Plan een vrijblijvend intakegesprek en laten we samen kijken wat de mogelijkheden zijn.