Ben jij klaar voor een Mindful Run of Mindful Walk?

Lekker actief en toch ontspannen bewegen

Zonder prestatiedruk aan de slag gaan, buiten in de natuur, in kleine groepjes en een ongedwongen sfeer.

Een beter gevoel in je lijf & rust in je hoofd

Niet alleen goed voor je lichaam zorgen, maar ook voor je geest. Meer in het Hier & Nu zijn door simpele mindfulness-oefeningen.  

Energie door een efficiënte ademhaling

Krijg handvatten en leer hoe je met een zuinige ademhaling meer energie kunt krijgen.

Mindful Run

Bewegen in de buitenlucht

Wat is nou lekkerder dan dat? Bij Mindful Run (voor hardlopers) of Mindful Walk (voor wandelaars) combineren we het hardlopen, dan wel (stevig) wandelen met mindfulness-oefeningen en ademhalingstechnieken. Kracht- en yoga-oefeningen komen ook aan bod, allemaal afgestemd op het individu en de groep.

Je krijgt tools aangereikt die jou helpen om ontspannen en bewust te lopen en stil te staan bij jezelf en de omgeving. We besteden aandacht aan looptechniek, focus & concentratie, bewustzijn in zijn geheel en hoe je met juiste ademhaling meer winst kunt behalen. Niet alleen tijdens het sporten maar ook in je dagelijkse leven. Elke les heeft zijn eigen thema, afwisseling is dus gegarandeerd. Er is ook ruimte voor  lachen en fun, het leven is immer vaak serieus genoeg.

Mensen in beweging brengen geeft voldoening

Zelf ben ik vaak en veel in beweging. Wonen in ‘t Gooi biedt daarbij uitstekende mogelijkheden. De natuur is buitengewoon mooi, veel bosgebied en menig heiden waar je jezelf kunt vermaken. Met veel enthousiasme neem ik jou mee in onze prachtige natuur en leer ik je stil te staan bij jezelf en onze mooie omgeving.

Sinds 2016 ben ik Mindful Run en Mindful Walk instructeur. Martijn en Dianne Mensink hebben Mindful Run opgezet en gebruiken in al hun activiteiten de combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en hardlopen of wandelen. Voor meer energie en minder stress. Uit het hoofd, naar het hart met als brug de neusademhaling.   Inmiddels zijn er meer dan 220 instructeurs in heel Nederland.

Door Mindful Run heb ik zelf kennis gemaakt met de kracht van de ademhaling. Inmiddels ben ik Buteyko-ademcoach en een echte adem-junkie geworden. Daarom vertel ik jou dan ook met heel veel enthousiasme hoe je met een zuinige ademhaling een energieker leven kunt hebben. En dat alles hardlopend of wandelend door onze mooie natuur. 

Breathe Less Move More

Waarom meedoen met een Mindful Run of Mindful Walk?

Hardlopen & Wandelen

… hebben positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig bewegen helpt gezondheidsproblemen te voorkomen of te verminderen.

Mind full of Mindful?

Maak je hoofd leeg, leer met een open en niet kritische blik te kijken en met aandacht in het
Hier & Nu te zijn. Want het NU is er altijd.
Zonde om het te missen!

Kracht van de adem

We ademen rond 25.000 keer per dag.
Ontdek waarom de neusademhaling zo belangrijk is en hoe je met een zuinige ademhaling meer energie krijgt.

Ervaringen van mijn klanten

Door inspannen ontspannen:

Nadat enkele jaren geleden bij mij ernstige osteoporose en slaapapneu is geconstateerd, heb ik naast de medische ondersteuning mijn levensstijl veranderd. Ik ben gezonder en bewuster gaan eten, meer gaan bewegen door te wandelen. Dit leidde tot een gewichtsverlies van 25 kg met normale osteoporose en verbeterde nachtrust.

Ik was zoekende om de volgende stap naar een gezondere levensstijl te zetten en mijn vriendin gaf de tip, dat Mindful Run/Walk daarbij kon helpen. Ik werd gelijk enthousiast van Jill’s website en heb mij opgegeven om te starten met een combinatie van Walk en Run, omdat ik dacht dat hardlopen niets voor mij was.

Niets was minder waar, vanaf dag 1 heeft Jill mij enthousiast gemaakt voor het hardlopen, door het gebruik van de juiste techniek  en neusademhaling is hardlopen echt leuk en een aanrader. De afwisseling  van ontspanning en inspanning in de mooie Gooische natuur maken haar work-outs plezierig om te ondergaan. Daarnaast heeft ze oog voor mijn behoeftes en weet zij mij altijd uit te dagen, door trainingsschema’s aan te bieden en mee te kijken met de behaalde resultaten.

Inmiddels een half jaar samen aan de slag, wat geleid heeft tot een nog fitter lijf, betere mentale balans, bewustere ademhaling en ondervonden dat hardlopen echt leuk is.  Bij de laatste osteoporosecheck is de kwalificatie afgeschaald naar osteopenie, waarbij de artsen benoemden dat dit komt door het samenspel van levensstijl aanpassing en medische ondersteuning.  Ook mijn nachtrust is enorm verbeterd, ik slaap inmiddels ruim 7 uur goed en word daardoor ook uitgeruster wakker. 

Jill bedankt voor alle support/trainingen en mooie gesprekken afgelopen jaar. Zonder jou inspirerende en  motiverende woorden had ik dit nooit behaald. Ik gun iedereen zo’n top coach!

Reinold M.

Heb de 5-weekse Mindful Run cursus en vervolg-cursus bij Jill gedaan. Wil meer bezig zijn met mindfulness en ademhaling. En lekker buiten zijn. Wil graag bewegen door hardlopen, maar ben er niet zo goed in en heb met name moeite met de ademhaling. Bij Mindful Run heb ik de ideale combinatie gevonden. Alle elementen die ik zocht, zitten hier in. Ademhalingstechnieken, mindfulness,  mooie levenslessen. En lekker buiten in de mooie omgeving met bos en hei. Heb ervaren dat vooral de ademhaling belangrijk is, niet alleen met (hard)lopen, ook in het dagelijkse leven. Ik heb Jill ervaren als kundig, empathisch, betrokken en inspirerend.
Echt een toppertje. Dank je wel lieve Jill. 

Nadja, 45 jaar

(fictieve naam)

In 2019 was ik op zoek naar een  wandelcursus om mijn loopconditie te verbeteren. Ik kwam in een leuke wandelgroep onder de leiding van Jill terecht. Haar enthousiasme was heel aanstekelijk. Dat waren leuke en veelzijdige trainingen met veel mindful momenten, van bewustwording van eigen bewegingsstijl en de observatie in de groep.  We kregen verrassende informatie over verschillende aspecten en de juiste ademhaling tijdens bewegen en het meteen toepassen in de training. Ik heb het ervaren als een verrijking technisch gezien en zeer plezierig te doen met een uitstekende begeleiding van Jill.
………    Een aanrader dus !

Elena H.

Massage- en Bewegingstherapeut, Het Evenwicht

Kom nu in beweging en doe mee met een Mindful Run of Walk!

Leer alle voordelen kennen van deze krachtige combinatie: mindfulness, ademhalingstechnieken en hardlopen/wandelen. In kleine groepjes gaan we gedurende 5 weken aan de slag. Elke les duurt 1,5 uur en heeft een wisselend thema. We stoppen onderweg regelmatig om oefeningen te doen en lopen maximaal 2 – 4km. De cursus is geschikt voor iedereen, ook al ben je geen ervaren (hard)loper.

Heb je interesse in deelname aan een cursus?

Ik ben aangesloten als Mindful Run/Walk instructeur bij Mindful Run® Nederland. De cursussen van Mindful Run® Nederland hebben als doel: “MINDER STRESS, MEER ENERGIE en GEMAKKELIJKER LOPEN’’.

Let op: op dit moment geef ik alleen individuele cursussen

Veelgestelde vragen

Kan ik ook een proefles volgen?

Ja, dat kan! 

Wil je kennnismaken met Mindful Run of Walk, dan kun je bij de eerste les van een startende cursus mee doen. Voldoet het niet aan je verwachting, betaal je slechts € 15,- voor de proefles. 

 

Run of Walk? Moeite om te beslissen?

De Run-cursus is een laagdrempelige manier om het hardlopen (weer) op te pakken. We rennen in een laag tempo, stoppen regelmatig en wachten ook op elkaar. Een ideale manier om te starten.

Is het niet een beetje zweverig?

Wat is zweverig? Ik denk dat de definitie voor iedereen nogal verschillend is. Maar heb je behoefte om uit je hoofd te komen? Meer in je lichaam te zijn? Je krijgt simpele tools aangereikt, die je leren om stil te staan bij jezelf en je omgeving. Echt waardevol. 

Welke kleren zijn geschikt?
RUN: het is verstandig om een paar hardloopschoenen te dragen. Zijn ze al oud is het wellicht nodig deze te vervangen. Draag lekker zittende hardloopkleren in de kleuren van jouw smaak 😉
WALK: ook hier is het verstandig om gemakkelijk zittende kleren te dragen met enige flexibiliteit.

Het is aan te bevelen om jezelf in laagjes te kleden. Zo kun je altijd iets uitdoen als je het te warm hebt. We staan ook regelmatig stil wat invloed zal hebben op je temperatuur. Telefoons en sleutels mogen bij mij in de rugtas. Een drinkfles is niet nodig.

Ervaringen van mijn klanten

Ik ben begonnen met een cursus Mindful Run. Later volgde een cursus hardlopen met yoga, kracht, ademhaling en gezelligheid bij Jill; ‘t was elke dinsdagavond weer een feestje. Ik vind het leuk om met anderen te sporten maar hou er wel van om in mijn eigen tempo hard te lopen. Hier houdt Jill goed rekening mee.

We startten meestal met een stukje yoga en daarna lekker het bos in en de heide op om een stuk hard te lopen met een leuke afwisseling van krachtoefeningen. Jill’s support heb ik als erg professioneel ervaren; ze geeft je goede persoonlijke tips, kijkt ook naar je looptechniek en is een echte kenner op het gebied van ‘ademhaling en techniek’. De praktijk wordt ondersteund met leuke en interessante theorie. 

Adelinde B.

Ik heb de cursus Mindful Walk mogelijk wel 4-5 keer gevolgd, ik ben de tel kwijt. De Mindful Run 1 of 2 keer. Het is zo goed om elke week hier mee bezig te zijn. Ook al hoor ik geregeld herhaling (als je de cursus meerdere keren volgt), het blijft heel goed om de oefeningen weer te doen; elke keer leer je toch weer bij. De aandacht voor de ademhaling vind ik heel prettig en kan ik goed in mijn dagelijks leven toepassen. Het is goed voor je lijf (o.a. soepelheid, conditie, bloeddruk, spijsvertering) en geest (o.a. meer rust en minder stress ervaren, meer loslaten en in het hier en nu zijn). Ik ben heel content en blij met Jill als trainer en “vrees” dat ze me ook bij de volgende cursussen weer zal zien. 

Dit zou voor iedereen goed zijn!

Ingrid d.Z.

Eerder heb ik al een ademhalings-cursus bij Jill gevolgd, die trouwens erg leuk was en waarover ik heel enthousiast ben!

Om alle gewonnen kennis ook bij het sporten in te zetten en om er nog meer over te leren,  heb ik gelijk een individuele, heel gevarieerde Run-cursus geboekt.

Sporten met de mond dicht? Nou, dat wilde ich echt weten. Zeker kan dat! En vanaf nu ook niet meer anders.

De naam zegt het al:

Breathe Less – Move More!
Friederike vB., 1976

Huisvrouw & moeder

Lijkt het je wat om deel te nemen aan een Mindful Run of Walk?

Komen de geplande data’s niet uit? Stuur me dan een berichtje.

Op dit moment geef ik alleen individuele cursussen!